Πίσω στη λίστα
S3.gy.digital%2fhealthyme%2fuploads%2fasset%2fdata%2f1450%2fomorfia

Ομορφιά απαλλαγμένη από το στρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Το νέο σύγχρονο «πρόβλημα» ομορφιάς ξεκινάει από μέσα μας, λέγεται στρες και μπορούμε να το νικήσουμε μόνο αν το αντιμετωπίσουμε ολιστικά, αλλάζοντας την ψυχολογία και τους κανόνες στην περιποίησή μας.
  Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής που ζούμε είναι το έντονο άγχος. Το στρες και η κούραση που βιώνουμε καθημερινά επηρεάζουν έντονα το σώμα μας εσωτερικά, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η εικόνα μας εξωτερικά, καθώς γνωρίζουμε πως το ένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το άλλο. Σε μια καθημερινότητα, λοιπόν, όπου οι ρυθμοί είναι έντονοι, και η λάμψη και η ομορφιά μας τίθενται μονίμως σε δοκιμασία, πρέπει να βρούμε τρόπους για να αντισταθούμε και να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση.

  Τι συμβαίνει πραγματικά;
  Όταν βιώνουμε άγχος, το αίμα συσσωρεύεται στα ζωτικά όργανα για να εφοδιάσει κατάλληλα τον οργανισμό μας με οξυγόνο, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην αγχώδη κατάσταση. Το ίδιο συμβαίνει και όταν υπάρχει έντονη κούραση, με αποτέλεσμα να αιματώνονται και να οξυγονώνονται μεν τα όργανά μας για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες, όμως η επιδερμίδα μας να στερείται έτσι μια πολύτιμη «τροφή» της.
  Όσο, λοιπόν, τα κύτταρα του αίματός μας εφοδιάζουν τα όργανά μας, η επιδερμίδα, τα νύχια, τα μαλλιά και άλλα μη ζωτικά όργανα μένουν στην άκρη, και αυτό έχει ορατές συνέπειες στην εικόνα μας. Η θαμπή όψη, η έλλειψη ελαστικότητας, οι ρυτίδες, τα ξηρά μαλλιά και τα αδύναμα νύχια είναι αποτέλεσμα της στέρησης οξυγόνου, καθώς τα κύτταρα του αίματός μας δίνουν προτεραιότητα στη θρέψη των οργάνων μας, ώστε ο οργανισμός μας να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει.
  Σημαντική δράση σε όλο αυτό παίζει και η κορτιζόλη. Όταν βιώνουμε έντονο στρες, τα επινεφρίδια παράγουν κορτιζόλη, μια ορμόνη που προκαλεί την απελευθέρωση σακχάρων, που επίσης έχουν σκοπό να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε μια στρεσογόνο κατάσταση. Η παραγωγή, όμως, της κορτιζόλης μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσει φλεγμονές που συνεπάγονται δερματικά προβλήματα, όπως ρυτίδες, λεπτή επιδερμίδα, θαμπή όψη, κηλίδες, την ίδια στιγμή που και το κολλαγόνο μειώνεται.
  Επίσης, οι γνωστές πλέον ελεύθερες ρίζες τρέφονται από το άγχος και ενισχύουν έτσι τη δράση τους ενάντια στα υγιή μας κύτταρα. Η επίθεση των ελεύθερων ριζών στο DNA των κυττάρων αυτών προκαλεί ζημιές που αφήνουν πίσω τους ίχνη από κούραση, σημάδια γήρανσης, κηλίδες και χαλάρωση, που δεν είναι επιθυμητά σε άντρες και γυναίκες.
  Τέλος, όλη αυτή η κατάσταση ενδεχομένως να μας προκαλεί ακόμη περισσότερο στρες, οπότε για να προλάβουμε ή να βελτιώσουμε τα αρνητικά αυτά σημάδια, πρέπει να τονώσουμε την καλή μας ψυχολογία και να παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα στην επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια μας.

  Αντιμετωπίζοντας την κατάσταση
  H πρώτη και σημαντικότερη οδηγία είναι να αντιμετωπίσουμε το στρες μας, βρίσκοντας τρόπους να το μετριάσουμε όσο περισσότερο γίνεται, με απώτερο σκοπό να εξαλειφθεί ή έστω να περιοριστεί σε βαθμό που δεν θα μας επηρεάζει σημαντικά. Έτσι θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας εσωτερικά, και θα βοηθήσουμε να φανεί αυτή η αλλαγή και εξωτερικά. Παράλληλα, είναι σημαντικό να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας ορισμένους πιο εξειδικευμένους κανόνες περιποίησης. Είναι απαραίτητο να εντάξουμε στην καθημερινή μας φροντίδα τα αντιοξειδωτικά συστατικά, χαρίζοντας στην επιδερμίδα μας συνθέσεις που δρουν ενάντια σε όλες τις επιβλαβείς δράσεις που της στερούν τη νεότητα και τη λάμψη της.
  Υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί και μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σημαδιών που αφήνουν πίσω τους το στρες και η κούραση. H Organic Moroccan Argan Oil Day Cream της dr. οrganic είναι μια τέτοια επιλογή, καθώς περιέχει αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές και επανορθωτικές ιδιότητες και, με τη βοήθεια του Βιολογικού Ελαίου Αργκάν, διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας, προστατεύοντάς την από τις ελεύθερες ρίζες.
  Για τα μάτια, το Organic Aloe Vera Eye Gel της dr.organic αποτελεί ιδανική λύση, αφού η Βιολογική Αλόη Βέρα προσφέρει άμεσα ενυδατικά και αντιοξειδωτικά οφέλη στην ευαίσθητη περιοχή που βρίσκεται κάτω από τα μάτια, ελαττώνει τα σημάδια κούρασης και προστατεύει από τους περιβαλλοντικούς ρύπους.
  Τέλος, η ενίσχυση του οργανισμού μας εσωτερικά (μιας και από εκεί ξεκινούν όλα) με ειδικά συμπληρώματα διατροφής, θα μας βοηθήσει να παρέχουμε στον εαυτό μας μια πιο ολοκληρωμένη φροντίδα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Πρώτη κίνηση, για όλους εμάς που αναζητάμε ευεξία, ζωτικότητα και μια πιο νεανική όψη, είναι να δώσουμε βάση στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού μας. Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε με την βιταμίνη Ε, ένα συστατικό με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ειδικότερα την Vitamin E 400IU της Solgar, η οποία προστατεύει τον οργανισμό μας από τους επιβλαβείς παράγοντες του περιβάλλοντος ενώ παράλληλα συμβάλλει στην προαγωγή της ελαστικότητας της επιδερμίδας.
  Ιδιαίτερα χρήσιμο θα ήταν, επίσης, και ένα συμπλήρωμα διατροφής πιο στοχευμένο στην αντιμετώπιση του στρες, όπως το gum4 stress της myelements. Είναι σε μορφή τσίχλας που αποδεσμεύει πάνω από το 90% των συστατικών της εντός 10’, παρέχοντας έτσι άμεσα αποτελέσματα. Περιέχει εξειδικευμένα συστατικά όπως το Μελισσόχορτο και η Σκουτελλάρια, που αντιμετωπίζουν το άγχος και συμβάλλουν στην άμεση ηρεμία και χαλάρωση του οργανισμού, και είναι ιδανικές για όσους έχουν καθημερινά έντονο άγχος ή εργάζονται σε στρεσογόνο περιβάλλον.
  Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, σε συνδυασμό με έναν πιο θετικό τρόπο σκέψης και ψυχολογίας, μπορούμε να επιτύχουμε μια καλύτερη εξωτερική εικόνα που θα πηγάζει και από μέσα μας.