Πίσω στη λίστα
S3.gy.digital%2fhealthyme%2fuploads%2fasset%2fdata%2f3046%2fpodilatis 1920x420

Ηλίας Τσορτουκτσίδης: Αθλητής ποδηλασίας βουνού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης είναι ένας νεαρός αθλητής ποδηλασίας βουνού, που σε ηλικία 21 ετών έχει ήδη καταφέρει να διακριθεί πολλές φορές σε Διεθνείς και Πανελλήνιους αγώνες Ποδηλασίας, ενώ αποτελεί μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Βουνού. Με πολλή όρεξη και ενέργεια έχει πολλά να μοιραστεί μαζί μας:

  Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την ποδηλασία;
  Με την ποδηλασία ξεκίνησα να ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα όταν ήμουν οκτώ ετών!

  Τι περιλαμβάνει μια τυπική προπόνηση για εσάς;
  Η συγκεκριμένη ερώτηση έχει μια πολύ μεγάλη απάντηση, όμως γενικά μια προπόνηση κυμαίνεται στις 3-4 ώρες καθημερινά, που μπορεί να είναι προπόνηση έξω στο δρόμο ή στο βουνό. Επιπλέον, αρκετές φορές μέσα σε αυτές τις ώρες έχω και αρκετές εντάσεις και αυξομειώσεις ρυθμού, με σκοπό την αύξηση της ταχύτητας και της αντοχής μου.

  Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοσή σας;
  Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι σίγουρα η ψυχολογία, η οποία πρέπει να είναι συνεχώς στα ύψη, γι’ αυτό και είναι καλό να μην κάνεις καθόλου αρνητικές σκέψεις. Ένας ακόμη βασικός παράγοντας είναι τα συμπληρώματα διατροφής και εδώ πρέπει να ευχαριστώ θερμά τους χορηγούς μου που βρίσκονται συνεχώς στο πλάι μου τα τελευταία χρόνια.   

  Ποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν σε μια προπόνηση;
  Είναι πολλά αυτά που μπορούν να συμβούν σε μια προπόνηση, όπως το να πάθεις μηχανική βλάβη, για παράδειγμα σπάσιμο αλυσίδας, σκάσιμο ελαστικού κλπ. Επίσης, μπορεί οι καιρικές συνθήκες να είναι αντίξοες με πολλή βροχή και κρύο και το χειρότερο από όλα είναι να έχεις πτώση.

  Θεωρείτε σημαντική την λήψη συμπληρωμάτων διατροφής;
  Όπως ανέφερα και προηγουμένως, τα συμπληρώματα διατροφής παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο στην απόδοση ενός αθλητή καθώς και στην αποκατάσταση του.

  Ποιο συμπλήρωμα διατροφής ξεχωρίσατε;
  Έχοντας δοκιμάσει αρκετά κατά καιρούς, τα καλύτερα για μένα και αυτά που ταιριάζουν στις ανάγκες μου είναι το VM-2000 της SOLGAR®, μια πλήρης πολυβιταμίνη που φροντίζω να παίρνω καθημερινά, οι ηλεκτρολύτες Electrolytes της myelements, που έχω πάντα μαζί μου κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων, καθώς και την πρωτεΐνη Whey Protein powder 1000mg της myelements sports για αποκατάσταση μετά την άσκηση.

  Τι διαφορές παρατηρήσατε στο σώμα σας με τη λήψη τους;
  Παίρνοντας την πολυβιταμίνη VM-2000 της SOLGAR® σε καθημερινή βάση, καταλαβαίνω διαφορά στην ενέργειά μου, καθώς η αντοχή μου ενισχύεται και η κούραση καθυστερεί αισθητά. Με τους ηλεκτρολύτες διατηρούνται οι ισορροπίες στο σώμα μου, μένω ενυδατωμένος, δεν παθαίνω εύκολα κράμπες, ενώ με βοηθούν να ανταπεξέλθω καλύτερα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τέλος, η Whey Protein powder 1000mg της myelements sports συμβάλλει στην ταχύτερη αποκατάστασή μου μετά τις προπονήσεις και τους αγώνες, ενώ με βοηθά να μην έχω απώλεια μυϊκού ιστού.

  Ποιους βασικούς κανόνες ακολουθείτε στη διατροφή σας;
  Φροντίζω να ακολουθώ κάποιους βασικούς κανόνες στη διατροφή μου, όπως η λήψη υδατανθράκων πριν από μια προπόνηση ή έναν αγώνα και ακολουθούν τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη μετά από αυτά. Επίσης, πολλά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα, ενώ παίρνω πάντα νωρίς βραδινό.

  Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2020;
  Από τους βασικούς μου στόχους το νέο έτος είναι σίγουρα μια καλή συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας τον Ιούνιο, το πανελλήνιο πρωτάθλημα τον Ιούλιο, καθώς και τους διεθνείς αγώνες μέσα στη χρονιά.

  Μερικές από τις πρόσφατες επιτυχίες του Ηλία είναι:

  • 1η θέση στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος mountain bike ανδρών 2019 στο αγώνισμα του XCO
  • 1η θέση στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος δρόμου ατομικής χρονομέτρησης ανδρών 2019
  • 2η θέση στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος αντοχής δρόμου ανδρών 2019
  • 2η θέση στον Διεθνή αγώνα mountain bike στη Σερβία, στην κατηγορία ανδρών 2019
  • 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών 2019 στο αγώνισμα του ολυμπιακού XCO.
  • 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών 2019 στο αγώνισμα του XCE (ELIMINATOR)
  • 1η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα mountain bike εφήβων 2017
  • 2η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα mountain bike εφήβων 2017

   

  Τον Ηλία Τσορτουκτσίδη στηρίζει τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό φαρμακείο Vita4you.gr με παροχή συμπληρωμάτων διατροφής.