Διατροφή

Show_neaniko_derma
Διατροφή

8+1 συμβουλές για πιο νεανικό δέρμα

Τι πρέπει όμως να κάνει κάθε γυναίκα (αλλά και άνδρας!) που θέλει να… σταματήσει τον χρόνο; Η δερματολόγος- αφροδισιολόγος κυρία Αγγελική Κακολύρη συμβουλεύει:

  1. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό. Η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία οδηγεί σε πρόωρη γήρανση, ρυτίδες και κηλίδες. Συστήνεται η χρήση αντηλιακού κάθε πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (και τον χειμώνα).
  2. Κόψτε το κάπνισμα. Το τσιγάρο προκαλεί διαταραχές στην παραγωγή κολλαγόνου και τη σύνθεση της ελαστίνης. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ελευθέρων ριζών που γερνούν το δέρμα, ενώ μειώνει τη διαθεσιμότητα στον οργανισμό των αντιγηραντικών βιταμινών Α και C.
  3. Περιορίστε το στρες. Τα κύτταρα υποφέρουν από την ψυχολογική ένταση και το άγχος που, εκτός από τις συνέπειες που έχουν για την ψυχική υγεία, επιβαρύνουν και την αισθητική μας υγεία, συμβάλλοντας στην πρόωρη γήρανση.
  4. Αλκοόλ με μέτρο. Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ προκαλούν αφυδάτωση του οργανισμού, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην εμφάνιση του δέρματος.
  5. Περιορίστε τη ζάχαρη και τα λιπαρά. Η διατροφή μπορεί κυριολεκτικά να «σώσει» ή να «καταστρέψει» μια επιδερμίδα. Η υπερβολική κατανάλωση θερμίδων και λιπών προκαλεί πρόωρη γήρανση.
  6. Μην αμελείτε τον καθαρισμό. Ένας καλός καθαρισμός ενυδατώνει και τροφοδοτεί την επιδερμίδα με τα απαραίτητα συστατικά, που συμβάλλουν στην απόκτηση ενός λαμπερού και υγιούς προσώπου.
  7. Ασκηθείτε. Η τακτική άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα βελτίωση στον τόνο και στη χροιά του δέρματος.
  8. Κοιμηθείτε. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί εξασθένηση και μείωση της αντοχής του οργανισμού ενάντια στα βακτήρια που προκαλούν τις ασθένειες του δέρματος.
  9. Γελάστε. Το γέλιο είναι ο πιο φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος ανάτασης, θετικής ενέργειας, αιμάτωσης και αναζωογόνησης της επιδερμίδας!

 

Info

Κακολύρη Αγγελική

Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος

Περικλέους 13, Ηλιούπολη

τηλ. 2109766086, κιν. 6937177200