Υγεία

Show_%ce%86%ce%bb%ce%bb%ce%b5%cf%82_%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82_%cf%84%cf%89%ce%bd_%ce%b9%cf%87%ce%b8%cf%85%ce%b5%ce%bb%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd
Υγεία

Οι άλλες δράσεις των ιχθυελαίων

της Λυδίας Παπαευαγγέλου

Εκτός από τα σημαντικά οφέλη τους στην προαγωγή της υγεία της καρδιάς, η καρδιολόγος κ. Γκόλφω Σαββοπούλου μας ενημερώνει για τις ευεργετικές ιδιότητες των ιχθυελαίων σε άλλες σημαντικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού:

 

>> Εγκυμοσύνη:

Πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό που παρακολουθεί την κύηση, συστήνεται στις εγκύους να λαμβάνουν ικανοποιητικές ποσότητες Ω-3 λιπαρών οξέων, καταναλώνοντας ιχθυέλαια, διότι όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου.

 

>> Αρθρίτιδα:

Έχει αναφερθεί βελτίωση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε ασθενείς που λαμβάνουν συμπληρώματα ιχθυελαίων. Η θεραπεία με ιχθυέλαιο δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα των συμβατικών φαρμάκων.

 

>> Συμπτώματα Εμμήνου Ρύσης:

Η τακτική χρήση ιχθυελαίου μπορεί να ωφελήσει τις γυναίκες που παρουσιάζουν κράμπες λόγω της εμμήνου ρύσης.

 

>> Διπολική Νόσος:

Πρόσφατη μελέτη έδειξε σημαντικά ωφέλιμα αποτελέσματα σε ασθενείς με διπολική νόσο.

 

>> Οστεοπόρωση:

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ιχθυέλαια, μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία της οστεοπόρωσης, όταν λαμβάνονται σε συνδυασμό με συμπληρώματα ασβεστίου. Μελέτες έδειξαν ότι, οι γυναίκες που λαμβάνουν ιχθυέλαιο σε συνδυασμό με ασβέστιο, παρουσιάζουν καλύτερη οστική πυκνότητα και λιγότερα κατάγματα από τις γυναίκες που λαμβάνουν μόνο ασβέστιο.

 

 

► Info

Σαββοπούλου Γκόλφω

Σύγχρονο Καρδιολογικό Κέντρο

Πλ. Γεωργίου Α 30-32, Πάτρα

Τηλ.: 2610-274.278

Fax : 2610-693.594

Κιν.: 6942.274274