ΝΕΑ

Η ISOPLUS χορηγός στην 10η Διεθνής Εκπαιδευτική Ημερίδα Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης

Η ISOPLUS συμμετείχε έμπρακτα ως χορηγός της 10ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Ημερίδας της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Ledra Marriott στην Αθήνα.
Πιστή όπως κάθε χρόνο στο ραντεβού της, η Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης διοργάνωσε και προσκάλεσε στην 10η Εκπαιδευτική Ημερίδα πλήθος ιατρών, διαιτολόγων, αισθητικών και φαρμακοποιών.

Η ISOPLUS είχε έντονη παρουσία στη Διεθνή Εκπαιδευτική Ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης. Στα περίπτερα που στήθηκαν, οι επιστημονικοί συνεργάτες της εταιρίας, παρείχαν ενημέρωση στους γιατρούς για τα προϊόντα της Solgar, όπως το Hyaluronic Acid, και τη νέα σειρά καλλυντικών dr.organic με βιο-ενεργά συστατικά εμπνευσμένη από τη φύση.

Φέτος, η Ημερίδα είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς το 2012 ορίσθηκε ως το Ευρωπαϊκό έτος αντιγήρανσης, πράγμα που επιβεβαιώνει τις προσπάθειες τόσων χρόνων. Πιο συγκεκριμένα το 2012 ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών. Είναι λοιπόν, μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Ευρωπαίοι ζουν περισσότερο και παραμένουν πιο υγιείς από ποτέ.

Σήμερα το φαινόμενο της γήρανσης απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία και αντιμετωπίζεται πολυσύνθετα από διάφορους επιστημονικούς κλάδους (βιοϊατρικές, κοινωνιολογικές και οικονομικές επιστήμες). Οι γιατροί και οι βιολόγοι αναζητούν εξηγήσεις για το φαινόμενο της μακροζωίας, ενώ κοινωνιολόγοι, οικονομολόγοι, νομικοί, κ.ά εξετάζουν τις επιπτώσεις του φαινομένου αυτού στο κοινωνικό σύνολο και στο ευ ζην, την ευζωία.


Η Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης δηλώνει ότι «Το μέλλον της ιατρικής προσανατολίζεται στη βοήθεια για ένα μακρύ υγιή και ευχάριστο βίο. Η μακροβιότητα χωρίς την ψυχοσωματική υγεία και ευεξία ουδεμία αξία έχει.»

Η Ημερίδα χωρίστηκε σε τομείς εσωτερικής και εξωτερικής προληπτικής ιατρικής προσέγγισης και αναζωογόνησης. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, workshops, παρουσιάσεις και discussion panels με πλούσια θεματολογία.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο κύριος Κωνσταντίνος Ξένος, κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ο οποίος αναφέρθηκε στο φαινόμενο της παχυσαρκίας ως τη μάστιγα της ευημερίας. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του κύριου Δημήτριου Τσουκαλά, Γενικού Ιατρού – Ειδικού στα Χρόνια Νοσήματα & στις Μεταβολικές Διαταραχές, ο οποίος αναφέρθηκε στα Τέσσερα Επίπεδα της Ιατρικής Προσέγγισης.

Στόχος της Ημερίδας ήταν και παραμένει η ευαισθητοποίηση των συναδέλφων σε θέματα πρόληψης και αποκατάστασης των εκφυλιστικών μεταβολών του σώματος και γιατί όχι της εξάλειψης της χρονογήρανσης