ΝΕΑ

Νικόλας Κακλαμανάκης: Διάπλους στο Αιγαίο - "Με τη δύναμη της Ελλάδας" και την υποστήριξη της SOLGAR

 

Ο Νικόλας Κακλαμανάκης το 1997 έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του και με τα στοιχεία της φύσης και το κέρδισε, πραγματοποιώντας με την ιστιοσανίδα του τον υπερδιάπλου από το Σούνιο έως την Κρήτη, μέσα σε δύο μέρες. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα ο δις Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας ανέβηκε πάλι πάνω στην ιστιοσανίδα του και έβαλε πλώρη για μια ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση: να διαπλεύσει το Αιγαίο διανύοντας 280 ναυτικά μίλια μέσα σε τρεις μέρες! Η Solgar, μία εταιρεία της ISO-PLUS, στηρίξε το Νικόλα σε αυτή του την προσπάθεια να προβάλει την Ελλάδα μας, το Ελληνικό πνεύμα και τα Ελληνικά ιδεώδη με τον πιο αγνό τρόπο.

Με σύμμαχο τον αέρα και αντλώντας ενέργεια και δύναμη από την εσωτερική ανάγκη του να αποδείξει πως η Ελλάδα ξέρει να αγωνίζεται και μπορεί να νικά, ο 43χρονος πρωταθλητής ξεκίνησε με το σκάφος του από την Άνδρο, πέρασε διαδοχικά από τη Μύκονο, από το ιερό νησί της Δήλου και από την Αμοργό, εν συνεχεία διέσχισε τις μικρές Κυκλάδες (Δονούσα, Κουφονήσια) και μετά από μια στάση στην Τήλο έλυσε το πανί του στην Κάρπαθο. Εκεί στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, ο Νικόλας έδωσε άλλη μια μεγάλη μάχη, την οποία ο ίδιος θεωρεί ως χρέος του απέναντι στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

"Το εγχείρημα μου είναι ένα σύνθημα προς όλον τον ελληνικό λαό. Θα δώσω μια μάχη στο δικό μου πεδίο, όπως αυτή που δίνουμε καθημερινά όλοι μας για να επιβιώσουμε και να σταθούμε όρθιοι. Παράλληλα θέλω να μεταλαμπαδεύσω σε όλους και κυρίως στη νεολαία το μήνυμα ότι έχουμε χρέος, αλλά μας αξίζει κιόλας να κυνηγάμε την υπέρβαση. Γι αυτό σε κάθε στάση αυτού του διάπλου, έχω προγραμματίσει να συνομιλώ με τους κατοίκους εκεί για να μοιραστούμε τις εμπειρίες, τις εικόνες και κυρίως τα μαθήματα ζωής, τα οποία πήρα και τα κρατώ ως ανεκτίμητα φυλακτά όλα αυτά τα χρόνια, που βρέχομαι, δέρνομαι και...κοπανιέμαι στα νερά όλης της υφηλίου", εξηγεί ο Νικόλας Κακλαμανάκης.

Ο αναγνωρισμένος ως ο κορυφαίος αθλητής στα παγκόσμια χρονικά της ιστιοσανίδας, παίρνει δύναμη από το Αιγαίο και από την αγάπη, αλλά και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν από την πρώτη στιγμή οι Έλληνες. "Είναι μια μορφή αντιπαροχής: πήρα πολλά και σπουδαία πράγματα από τον αθλητισμό και θέλω να δώσω πίσω και να μοιραστώ με τον κόσμο, όλα όσα εισέπραξα και εκτός από πρωταθλητή με έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Φιλοδοξώ επίσης να προσφέρω με αυτή την προσπάθεια μου ένα επιχείρημα στη νέα γενιά και ένα όπλο για να παλέψει κόντρα σε θεούς και δαίμονες, όπως συμβαίνει σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα. Η γοητεία του ταξιδιού μέσα στη θάλασσα είναι ακαταμάχητη και νιώθω πώς η φλόγα μου παραμένει άσβεστη, γι αυτό λοιπόν θέλω να την μοιραστώ με όλο τον κόσμο".

Οι τέσσερις βασικοί άξονες στους οποίους κινείται το εγχείρημα του Νικόλα Κακλαμανάκη και αποτελούν τα συνθήματα του στον Διάπλου του 2011 είναι οι εξής:

  • Ο Έλληνας που πιστεύει και θέλει να αγωνιστεί και να νικήσει
  • Το κατάγαλανο Αιγαίο που υπήρξε το δικό του λίκνο και αποτελεί μια διαχρονική ζωοφόρα δύναμη
  • Η μεταλαμπάδευση συγκλονιστικών παραστάσεων και ανεξίτηλων μηνυμάτων προς τη νέα γενιά
  • Με τη δύναμη της Ελλάδας, σε πείσμα των καιρών, ονειρεύεσαι, στοχεύεις, προσπαθείς, πετυχαίνεις!