Ομορφιά

Show_370
Ομορφιά

Βιολογικό Έλαιο Τριαντάφυλλου: Ομορφιά με τη δύναμη της φύσης

της Χαριτωμένης Βόντα

Όταν επιλέγετε προϊόντα φροντίδας προσώπου, σίγουρα κοιτάζετε τις ιδιότητές τους. Aν έχουν αντιγηραντική ή ενυδατική δράση, αν συμβάλλουν στη μείωση του βάθους των ρυτίδων ή αν χαρίζουν λαμπερή όψη στην επιδερμίδα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως, συχνά, οι όποιες ιδιότητες, μπορεί να οφείλονται στη δύναμη ενός και μόνο συστατικού. Κάποια φυσικά συστατικά έχουν εξαιρετικές ιδιότητες στην αντιγήρανση, στην ενυδάτωση και στην ανανέωση των κυττάρων, οι οποίες, αν και γνωστές εδώ και χρόνια, μόλις πρόσφατα έγιναν αντικείμενο έρευνας από την κοσμετολογία. Το έλαιο τριαντάφυλλου είναι ένα τέτοιο συστατικό, που διαθέτει πραγματικά μοναδικές ιδιότητες.

Ένα πολύτιμο έλαιο
Ως συστατικό, το έλαιο τριαντάφυλλου αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά αρωματικά αιθέρια έλαια και εκχυλίζεται μέσω απόσταξης με ατμό. Τα εύθραυστα αρωματικά μόριά του, κατά την εισπνοή ή εφαρμογή ενεργοποιούν ταχέως κάθε κύτταρο του οργανισμού. Στο έλαιο τριαντάφυλλου αποδίδονται τονωτικές, καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, που μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ευεξίας, εσωτερικής χαλάρωσης και ισορροπίας. Επίσης, το έλαιο αυτό είναι γνωστό για τις αφροδισιακές, αντικαταθλιπτικές, αντισηπτικές και στυπτικές ιδιότητές του.

Είναι χαρακτηριστικό πως διαθέτει μια εξαιρετικά περίπλοκη σύνθεση, με περισσότερες από 300 ουσίες!


Στα καλλυντικά προϊόντα, το έλαιο τριαντάφυλλου προσδίδει πλήθος ευεργετικών επιδράσεων: προάγει τη νεανική εμφάνιση και χαρίζει ελαστικότητα και φυσική απόχρωση στο δέρμα. Έχει άριστες διεγερτικές, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες, καταπολεμά την ξηρότητα, την αφυδάτωση και τη γήρανση και χαρίζει ιδιαίτερη λάμψη. Επίσης, βοηθά στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα πολύτιμο για αφυδατωμένα, ευαίσθητα και ερεθισμένα δέρματα. Επίσης, συνιστά φυσικό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει από τις παρενέργειες του οξειδωτικού στρες και της ηλιακής ακτινοβολίας, επιβραδύνοντας την πρόωρη γήρανση που οφείλεται σε αυτές. Τέλος, διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς προωθεί την ανανέωση των ιστών και βοηθά στον φυσιολογικό σχηματισμό ιστού σε ουλές.