Lifestyle

Show_%ce%99%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%bf%cf%8a%ce%ba%ce%bf-%ce%91%ce%b3%ce%b1%cf%80%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%a0%cf%81%ce%bf%ce%bf%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%af_forweb
Lifestyle

Ανοίγουμε πανιά… για αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς

Με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους μπορεί κανείς σε μία εβδομάδα να «γυρίσει» 4 ή και 5 διαφορετικούς προορισμούς, να ξυπνά κάθε πρωί σε νέα μέρη και να κολυμπά σε πολυσύχναστες παραλίες αλλά και σε δυσπρόσιτες από την ενδοχώρα ακτές άγριας ομορφιάς. Επίσης, μετακινείται εύκολα από το ένα μέρος στο άλλο, απολαμβάνοντας τα ειδυλλιακά θαλάσσια τοπία της Ελλάδας. Αρκεί να «αντέχει» τη θάλασσα, διότι το ιστιοπλοϊκό πάντα «κουνάει».Ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους, την πείρα του καπετάνιου και τις ημέρες που διαθέτουμε, οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό μας δίνουν πολλές και ενδιαφέρουσες εναλλακτικές, να ταξιδέψουμε σε περισσότερους από έναν ελληνικούς προορισμούς.

Αργοσαρωνικός και ΒΑ Πελοπόννησος: Μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε μαγευτικούς κόλπους στην πίσω πλευρά του Πόρου και της Αίγινας, καθώς και ιδιαίτερες παραλίες στις δυσπρόσιτες πλευρές της γραφικής Ύδρας.

Κυκλάδες: Με αφετηρία τον Πειραιά ή το Λαύριο μπορούμε εύκολα να επισκεφτούμε τις Κυκλάδες, οι οποίες καλύπτουν όλα τα γούστα, καθώς περιλαμβάνουν κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος, η Μήλος και η Πάρος, εναλλακτικούς προορισμούς όπως τα Κουφονήσια και η Φολέγανδρος, νησιά ιδανικά και για οικογένειες όπως η Σύρος και η Νάξος αλλά και την ατμοσφαιρική Σαντορίνη.

Ιόνιο: Υπέροχοι και ξεχωριστοί προορισμοί είναι η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, οι Παξοί και η Ιθάκη. Τα νησιά του Ιουνίου είναι διάσημα για την καταπράσινη βλάστησή τους και την αρχιτεκτονική των κτηρίων που διατηρούνται από την Ενετοκρατία. Προτείνεται, για πρακτικούς λόγους και για να αποφύγουμε μακρινές κουραστικές διαδρομές, να ενοικιάσουμε ιστιοπλοϊκό σκάφος από τοπικά γραφεία-εταιρίες.

Βόρειες Σποράδες: Η κοσμοπολίτικη Σκιάθος, η οικογενειακή Σκόπελος και η ήσυχη Αλόννησος βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, οπότε μπορούμε να τις επισκεφτούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και, ενδιάμεσα, να ανακαλύψουμε μικρότερα νησάκια με θαλάσσια σπήλαια, εντυπωσιακά φυσικά τοπία και να κολυμπήσουμε σε σμαραγδένια νερά.

Δωδεκάνησα: Η Ρόδος και η Κως αποτελούν τους πιο αγαπημένους προορισμούς, αλλά μπορούμε να πλεύσουμε και στα ενδιαφέροντα μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας.

 

Δείτε εδώ 4+1 Συμβουλές προς ναυτιλομμένους:

  • Σχετικά Θέματα