Lifestyle

Show_%ce%94%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b5%cf%82-%ce%a3%ce%9a_forweb
Lifestyle

Καλοκαιρινές αποδράσεις… το Σαββατοκύριακο!

Κι αν φέτος δεν επιλέξουμε να επισκεφτούμε ένα από τα πανέμορφα νησιά μας, υπάρχουν πολλοί παραθαλάσσιοι προορισμοί για καλοκαιρινές αποδράσεις το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, που θα μας αποζημιώσουν με τις γαλαζοπράσινες καθαρές παραλίες τους και θα μας γεμίσουν με το σύνολο των επιλογών και εικόνων που προσφέρουν!

Επίδαυρος: Για ένα πολιτιστικό καλοκαίρι
Η Επίδαυρος είναι ένας καλοκαιρινός προορισμός, που προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσεις τα καλοκαιρινά σου μπάνια, αλλά και την «αφρόκρεμα» των πολιτιστικών δράσεων της περιόδου! Η ιστορική περιοχή του νομού Αργολίδας, στην ανατολική του πλευρά, χωροθετείται στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός. Το Ασκληπιείο της, η έδρα του θεού της ιατρικής και το σημαντικότερο θεραπευτικό κέντρο όλου του ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου, αλλά και το θέατρό της, ένα από τα ωραιότερα και καλύτερα διατηρημένα αρχαία θέατρα, συνετέλεσαν στο να γνωρίσει η περιοχή μεγάλη ανάπτυξη. Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με τη θαυμάσια ακουστική του, αλλά και την πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του ομώνυμου φεστιβάλ, μια μεγάλη γιορτή που συνεχίζεται για 60 καλοκαίρια. Από αυτήν, έχουν περάσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου, της μουσικής, του χορού. Αν επισκεφτείτε την περιοχή, για να απολαύσετε κάποιες από τις παραστάσεις του, μπορείτε να συνδυάσετε την παραμονή σας εκεί (η περιοχή προσφέρει αρκετές επιλογές διαμονής για όλα τα γούστα και βαλάντια) με δροσιστικά μπάνια στις γύρω παραλίες. Η Πολεμάρχα βρίσκεται στην Αρχαία Επίδαυρο και στην ουσία πρόκειται για δύο υπέροχες ακρογιαλιές που σκιάζονται από ένα πυκνό πευκοδάσος, χωρίς ίχνος οργάνωσης. Το Γιαλάσι, μια αρκετά μεγάλη παραλία, βρίσκεται στη νότια πλευρά της Παλαιάς Επιδαύρου. Με άσπρο βότσαλο και διάφανα νερά αποτελείται από οργανωμένα και μη κομμάτια, ενώ στην ίδια πλευρά λειτουργούν και κάμπινγκ, για αυτούς που προτιμούν μοναδικές βραδιές κάτω απ’ τα αστέρια.
Η Αλιότου - στη Νέα Επίδαυρο - έχει βότσαλα και βαθιά νερά, ενώ το ποτάμι που ρέει στην περιοχή τη χωρίζει στα δυο. Είναι προσβάσιμη οδικώς ή με τα πόδια από τον οικισμό, μέσα από ένα δρόμο γεμάτο πορτοκαλεώνες, λεμονιές και ροδιές. Κοντά στην παραλία μπορείτε να βρείτε καφετέριες και παραδοσιακά ταβερνάκια.

Ναύπακτος: Η γραφική.
Η Ναύπακτος είναι μια όμορφη και πολύ γραφική πόλη, κτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη πλαγιά. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας και απέχει 42 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι και 10 χιλιόμετρα από το πορθμείο Ρίου Αντιρρίου. Μοντέρνα και παράλληλα παραδοσιακή, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι παραλίες της Ναυπάκτου διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές για να απολαύσετε το μπάνιο, το φαγητό και τον καφέ σας. Η όμορφη παραλία στη συνοικία της Ψανής μήκους ενός χιλιομέτρου, έχει στο ιστορικό της πολλές «γαλάζιες σημαίες», για την καθαρή της ακτή. Στην παραλία της περιοχής του Γριμπόβου, με τα πελώρια αιωνόβια πλατάνια, θα βρείτε ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια, που σφύζουν από ζωή τους μήνες του καλοκαιριού. Ιδανικές για αξέχαστες καλοκαιρινές βουτιές, θεωρούνται οι όμορφες παραλίες των χωριών της γειτονικής Φωκίδας: Χιλιαδού, Μοναστηράκι, Σκάλωμα, Μαραθιάς και Σεργούλα.

 

Πάρτε εδώ ιδέες για να κάνετε φέτος διακοπές στη…«στεριά»:

  • Σχετικά Θέματα