Ομορφιά

Show_%ce%baanabelaio_web
Ομορφιά

Kανναβέλαιο: Ένα πολύτιμο στοιχείο για την ομορφιά!

της Αρτέμιδας Καράγιαννη

Αν ρωτούσαμε μια γυναίκα ποιο είναι τo μυστικό της ομορφιάς της και μας έλεγε την κάνναβη και τα παράγωγά της, σίγουρα θα προβληματιζόμασταν. Δεδομένου ότι η κάνναβη είναι ένα φυτό που έχει συνδεθεί με αρνητικές επιδράσεις για την υγεία μας, δεν μας είναι τόσο εύκολο να το φανταστούμε ως μέρος της καθημερινής μας περιποίησης και ομορφιάς, όμως αποτελεί ένα μέσο θεραπείας και φροντίδας, γνωστό από την αρχαιότητα. Σήμερα, το κανναβέλαιο θεωρείται ένα μοναδικό δώρο για την Κοσμετολογία και την ομορφιά, καθώς προσφέρει σημαντικά οφέλη στην επιδερμίδα.
Πολλοί, μάλιστα, δεν γνωρίζουν πως το Hemp Oil που αναγράφεται στα συστατικά των προϊόντων τους είναι ουσιαστικά το έλαιο της κάνναβης, αγνοώντας έτσι ένα βασικό συστατικό της περιποίησής τους.

Κάνναβη, ένα φυτό δεκάδες χρήσεις
Τι πραγματικά κρύβεται, όμως, πίσω από αυτό το χαρακτηριστικό, επτάφυλλο φυτό; Η κάνναβη η ήμερη (Cannabis sativa), που είναι διαφορετικό είδος από την παραισθησιογόνο ινδική κάνναβη, η οποία τροποποιεί την ψυχική διάθεση, υπάρχει στη φύση σε περισσότερες από εκατό παραλλαγές, που διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως ως προς την περιεκτικότητά τους στις διάφορες δραστικές ουσίες.
Κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, θα δούμε ότι η κάνναβη υπήρξε σημαντική για την επιβίωση του ανθρώπου, καθώς οι σπόροι της χρησιμοποιήθηκαν ως τροφή, ενδύματα κατασκευάζονταν από ίνες κάνναβης, ενώ πολύ γνωστή είναι η χρήση της και για τελετουργικούς/θεραπευτικούς σκοπούς.
Ίχνη κάνναβης με τη μορφή ρούχων, ρητίνης και σπόρων έχουν ανακαλυφθεί σε πολλές αρχαιολογικές περιοχές στην Κεντρική Ασία και στη βόρεια Ινδία. Τα παλαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα με κάνναβη έχουν εντοπιστεί σε περιοχές της Κίνας και χρονολογούνται αρκετές χιλιάδες χρόνια π.Χ. Ίχνη από σχοινί φτιαγμένο από κάνναβη βρέθηκαν σε θραύσματα πήλινων σκευών, ενώ κομμάτια από ρούχα και χαρτί φτιαγμένα από κάνναβη έχουν επίσης δει το φως της αρχαιολογικής σκαπάνης.
Η κάνναβη έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως κατασκευαστικό υλικό, φωτιστικό λάδι, πρώτη ύλη για την παραγωγή χαρτιού, υλικό για υφάσματα, πανιά και σχοινιά, για χρώματα και βαφές, φάρμακο και τροφή για ανθρώπους και ζώα.

Το «θαυματουργό» κανναβέλαιο
Το έλαιο που παράγεται από την κάνναβη, το γνωστό και ως κανναβέλαιο ή Hemp Oil, απολαμβάνει μεγάλη αναγνώριση, χάρη στα οφέλη που έχει για την υγεία και την ομορφιά. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και απαραίτητα για τον οργανισμό λιπαρά οξέα. Τα Ω-3, Ω-6 και Ω-9 λιπαρά οξέα που περιέχει, το καθιστούν πολύτιμο έλαιο, αφού βοηθά στη βελτίωση της οξυγόνωσης του δέρματος, ανακουφίζοντας αποτελεσματικά από τα συμπτώματα των εκζεμάτων, της ψωρίασης και του κνησμού. Παράλληλα, αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών A, B1, B2, B3, B6, C, D, και E, ενώ είναι εμπλουτισμένο με μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και κάλιο.
Η σύνθεση του Hemp Oil παρουσιάζει ευεργετικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις, ενώ συμβάλλει στην υγιή δομή της κυτταρικής μεμβράνης. Η χρήση του, όμως, δεν είναι ευεργετική μόνο για την υγεία του δέρματος, αλλά και για την ομορφιά του. Θεωρείται ιδανικό για καλλυντική φροντίδα και μια πολύ καλή λύση άριστης ενυδάτωσης, λόγω των λιπαρών οξέων που περιέχει και του συνδυασμού τους με τα λιπίδια του δέρματος. Η σύνθεσή του το καθιστά ιδιαίτερα απορροφήσιμο από όλες τις στοιβάδες του δέρματος.
Όταν χρησιμοποιηθεί τοπικά στην επιδερμίδα προσφέρει υπέροχα αποτελέσματα ενυδάτωσης, αφού τα λιπαρά οξέα που περιέχει «ταιριάζουν» με τα λιπίδια του δέρματος- έτσι η σύνθεσή του καθίσταται πιο εύκολα απορροφήσιμη και ενυδατώνει σε βάθος.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το κανναβέλαιο αντιμετωπίζεται από την Κοσμετολογία ως ένα εξαιρετικό φυσικό συστατικό, πραγματικό «βάλσαμο» για την ξηρή, κουρασμένη και αφυδατωμένη επιδερμίδα. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας και αφήνει πίσω του μία μη λιπαρή λάμψη, που κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο ελκυστική. Μία άλλη, ιδιαίτερα απολαυστική χρήση του κανναβέλαιου, είναι ως έλαιο μασάζ, ενώ χρησιμοποιείται και ως θεραπεία για τα ξηρά μαλλιά. Δυναμώνει την τρίχα και λειαίνει τις άκρες, βελτιώνοντας έτσι την όψη τους και χαρίζοντας λαμπερά μαλλιά γεμάτα υγεία.

Το κανναβέλαιο στο νεσεσέρ σας!
Μπορεί ήδη να έχετε Hemp Oil στο νεσεσέρ σας και να μην το ξέρετε! Ίσως η κρέμα σας, που αφήνει το δέρμα σας απαλό και αναζωογονημένο ή το προϊόν που σας χάρισε η φίλη σας για τα μαλλιά και σας ενθουσίασε, να οφείλουν την αποτελεσματικότητά τους στις μοναδικές ιδιότητες του κανναβέλαιου.
Το έλαιο αυτό αποτελεί στοιχείο έρευνας από κοσμητολόγους και χημικούς για τη δημιουργία καλλυντικών σε όλον τον κόσμο. Τα ευεργετικά συστατικά του συμβάλλουν στη σύνθεση των κρεμών που στοχεύουν στην αναδόμηση ευαίσθητων και ταλαιπωρημένων τύπων δέρματος.
Χρησιμοποιείται επίσης σε προϊόντα σώματος, χαρίζοντας στο δέρμα την απαλότητα και την ελκυστική υφή που του αξίζει, την ίδια στιγμή που οι ειδικοί των μαλλιών το χρησιμοποιούν για να ενυδατώσουν, να φροντίσουν και να μεταμορφώσουν πραγματικά τα μαλλιά μας.
Μένει να διαλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα που το περιέχουν και να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας περιποίηση, ώστε να πειστούμε, για μια ακόμη φορά, ότι η φύση γνωρίζει καλύτερα από όλους πώς να μας φροντίζει και να μας κάνει ακόμα πιο όμορφους!