Διατροφή

Show_simpliromata_adynatisma
Διατροφή

Συμπληρώματα Διατροφής: Οι σύμμαχοί σας στο αδυνάτισμα!

της Νεκταρίας Καρακώστα

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί με αυτό μεγαλώνει η επιθυμία για ένα καλλίγραμμο σώμα που θα εντυπωσιάσει στις παραλίες. H λύση είναι λίγο-πολύ γνωστή: δίαιτα και γυμναστική, θα σκεφθείτε. Τι θα λέγατε όμως αν μαθαίνατε πως υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την προσπάθειά σας, ώστε να φτάσετε στον στόχο σας;

Δύο είναι οι βασικοί μηχανισμοί, με τους οποίους τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια για έλεγχο του βάρους:

α. η θερμογένεση: Έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει τη θερμογόνο δράση αρκετών φυσικών συστατικών. Οκτώ από αυτά τα συστατικά συνδυάζονται στο συμπλήρωμα διατροφής Thermogenic Complex της Solgar, μια πρωτοποριακή φόρμουλα φυτικών στοιχείων, που βοηθά στον έλεγχο του βάρους και στην καύση του λίπους. Το Svetol®, η βασικότερη ουσία που περιέχει το Thermogenic Complex αποτελεί προϊόν πατέντας με ενεργό συστατικό του το Chlorogenic Acid (πολυφαινόλη) που προέρχεται από τον πράσινο καφέ. Επιπλέον, περιέχει μεθειονίνη, χολίνη και ινοσιτόλη, πράσινο τσάι και πιπέρι καγιέν που δρουν επικουρικά για την καύση του λίπους. Τη φόρμουλα συμπληρώνουν το χρώμιο, που συμβάλλει στη ρύθμιση των φυσιολογικών επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και το μαύρο πιπέρι, που αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού.

β. η λιπόλυση: Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκουμε σκευάσματα που συμβάλλουν στη διάσπαση του διατροφικού λίπους και στην απομάκρυνση του λίπους από το ήπαρ, όπως το Lipotropic Factors της Solgar - είναι ένας συνεργιακός, αποτελεσματικός συνδυασμός τριών φυσικών συστατικών, της χολίνης, της ινοσιτόλης και της L-μεθειονίνης, που βοηθά με φυσικό τρόπο στον έλεγχο του σωματικού βάρος.

Ένα από τα δημοφιλέστερα λιποτροπικά βοηθήματα παγκοσμίως είναι επίσης το CLA. To Tonalin® CLA της Solgar είναι ένα συμπλήρωμα που βοηθά στη μείωση του αποθηκευμένου υποδόριου λίπους και στον έλεγχο του βάρους, ενώ παράλληλα δρα θετικά στη διατήρηση του μυϊκού ιστού.

Στον έλεγχο του σωματικού βάρους και στη ρύθμιση του μεταβολισμού βοηθά και το συμπλήρωμα All In One, μια φόρμουλα συμπυκνωμένου γκρέιπ-φρουτ, μηλόξυδου και λεκιθίνης σόγιας. Η δράση του μηλόξυδου κατά του λίπους, γνωστή από τα αρχαία χρόνια, σε συνδυασμό με τις λιποδιαλυτικές ιδιότητες του γκρέιπ-φρουτ και την αντοχή και ευεξία που προσφέρει η λεκιθίνη έχουν συνδυαστεί σε μια φόρμουλα, που θα σας βοηθήσει να βρείτε τον παλιό, λεπτό εαυτό σας! Επίσης, περιέχει βιταμίνη Β6 και ιώδιο από φύκια, για τόνωση και ρύθμιση του μεταβολισμού.

Λεκιθίνη: Αδυνάτισμα και αποτοξίνωση

Ευρέως γνωστή για τα ευεργετικά οφέλη που παρέχει στον οργανισμό, η λεκιθίνη περιέχει πληθώρα διατροφικών στοιχείων: λιπαρά οξέα, φώσφορο, βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, περιέχει χολίνη και η ινοσιτόλη, φυσικά συστατικά του οργανισμού με λιποτροπική δράση. Η Lecithin της Solgar βοηθά αποτελεσματικά στη διατήρηση και τον έλεγχο του σωματικού βάρους, ενώ μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση υψηλών επιπέδων χοληστερόλης. Επίσης, προάγει την υγεία του ήπατος, ενώ ταυτόχρονα το αποτοξινώνει.