Διατροφή

Show_diatrofi
Διατροφή

Διατροφικές οδηγίες για καλύτερη συγκέντρωση

Της Νεκταρίας Καρακώστα

Το τι τρώμε, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη νοητική μας απόδοση, καθώς η έλλειψη σημαντικών θρεπτικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε πνευματική κόπωση, σε αδυναμία συγκέντρωσης και σε κακή μνήμη. Η κυρία Ελισάβετ Ηλιάδου μας δίνει βασικές διατροφικές οδηγίες για καλύτερη συγκέντρωση:

 

  • Καταναλώνετε 5 γεύματα την ημέρα (3 κύρια και 2 ενδιάμεσα σνακ), ώστε να αποφεύγονται παρατεταμένες ώρες νηστείας. Τα 3 κύρια γεύματα πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις ομάδες τροφίμων (πρωτεϊνούχα, αμυλούχα, φρούτα και λαχανικά). Τα σνακ θα πρέπει να περιέχουν φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς, αμυλούχα.
  • Πίνετε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα.
  • Αυξήστε την κατανάλωση ψαριών πλούσιων σε ω-3 λιπαρά οξέα, όπως ο γαύρος, το σκουμπρί, οι σαρδέλες κ.λπ., δύο φορές την εβδομάδα. Η κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων προσδίδει σημαντικά οφέλη στη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς έχει βρεθεί ότι βοηθούν τη μνήμη, τη διάθεση και τη συγκέντρωση. Ιδανική πηγή αυτών των λιπαρών είναι το Krill Oil της my elements. Προέρχεται από το ζωοπλαγκτόν Krill Euphausia Superba, µία καθαρή φυσική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων, απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
  • Τρώτε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

 

 

 

who is who

H Ελισάβετ Ηλιάδου είναι Ειδικός Παθολόγος με εξειδίκευση στη Διαβητολογία. Αποφοίτησε το 1994 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Padova Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέκτησε ιδιαίτερη κλινική και ερευνητική εμπειρία σε θέματα που αφορούν τον Διαβήτη και την Παχυσαρκία.

Από το 1994-1997 διετέλεσε ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Γκούρας Κορινθίας. Από το 1998-2003 εργάστηκε σαν ειδικευόμενη στην Παθολογία στα Νοσοκομεία “Πολυκλινική Αθηνών” και “Ευαγγελισμός”.

Από το 2004-2005, εξειδικεύτηκε στη Διαβητολογία στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Μεταξά” Πειραιά.

Από το 2006-2010 εργάστηκε σαν επιμελήτρια σε Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Metropolitan”. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Σμύρνη και είναι συνεργάτης των Νοσοκομείων “Metropolitan” και “Mediterraneo Hospital”.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με τον Διαβήτη, την Παχυσαρκία, την Ηπατολογία, την Εσωτερική Παθολογία και τις Διατροφικές Διαταραχές.

Είναι μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Εταιρείας Παχυσαρκίας, της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και Λιπιδιολογίας.

Ν.Πλαστήρα 18, Νέα Σμύρνη

Τηλ. 2109315648

E-mail: elsa_iliadou@yahoo.gr